Strešni elementi za popoln videz

Strešni elementi so ravno tako pomembna postavka pri izbiri kritine. Proizvajalci kovinskih kritin so med prvimi začeli proizvajati vse dodatne strešne elemente. Ti skrbijo za zagotavljanje zračnega kanala, zaščito, protivetrno zaščito. Tako na primer v odkapu obstaja tudi zaključni kos, ki poskrbi, da veter ne pride pod kritino. Kakšno kritino torej izbrati? Dobro, kakovostno, vedno pa imejte v mislih, da je vsaka streha sistem. Ni le kritina tista, ki mora biti kakovostna in pravilno nameščena ter pritrjena. Imeti mora imeti tudi odprt prezračevalni prostor, paroprepustno folijo, toplotno izolacijo, parno zaporo in ustrezno odvodnjavanje.

  • Strešna kritina naj bi več desetletij dobro prenašala različne vremenske razmere in hišo varovala pred dežjem, soncem, snegom, točo in sunki vetra, ne da bi se ji spremenile tehnične lastnosti ali videz. Pri tem upoštevajmo, da so poletna neurja s točo in močnim vetrom v zadnjih letih postala stalnica.
  • Pri izbiri je priporočljivo preveriti tudi življenjsko dobo, odpornost proti ognju, način vgradnje in možnost morebitnega dograjevanja oziroma zamenjave dotrajanih ali poškodovanih elementov.
  • Poudariti je treba še, da niti ustrezen naklon niti še tako kakovostna kritina ne pomenita veliko, če samo ostrešje ni pravilno izdelano in kritina ne kakovostno položena oziroma pritrjena.
Krovstvo Splošno
Prejšnja novica
Kovinska kritina – prednosti
Naslednja novica
Kovinska kritina in veter