IZMERIMO SI STREHO.

Napotki za stroškovni izračun.

Preprosti napotki za lažje razumevanje in izmero strehe. Brez skrbi, še vedno smo tu strokovnjaki, ki lahko to opravimo namesto vas.
 
PIŠITE NAM

Izmera strehe

Streho lahko izmerimo tudi sami

Izmera strehe je zelo enostavna, če smo pri tem previdni na nekaj osnovnih napotkov. Izvajalcu moramo sporočiti dimenzije posameznih sklopov, pri čemer si lahko pomagamo s priloženo skico. A in B predstavljata dolžino strešnega voda - na kratko je to dolžina strehe, slemena ali žleba. C predstavlja dolžino celotne strehe, kjer je potrebno upoštevati tudi morebitne napušče. D je vertikalna višina objekta, pomembna za dolžino odvodne cevi (žleba), E pa dolžina napušča oziroma oddaljenost žleba od stene (fasade). Koristna je tudi informacija o premeru/dimenziji odvodne cevi (žleba).

V primeru strešnih odprtin, to so strešna okna, dimnikim zračniki, svetlobne line ... je potrebno izmeriti tudi dolžino (X) in širino (Y) le-teh ter dodati še odmaknjenost od slemena strehe (Z). Ne pozabimo tudi na višino in premer pri dimnikih in zračnikih.

Izmera strehe je le začetek ...

Izmera strehe je le predpogoj za pridobivanje nadaljnih informacij in tukaj smo vam predstavili le osnovne napotke za izmero strehe. Za natančno meritev in ostale strešne detajle, ki pomembno vplivajo na funkcionalnost in varnost strešne kritine, seveda strokovno poskrbimo mi. Prav tako pomagamo pri izboru ustreznega materiala - vse od strešne podkonstrukcije (ostrešja), strešne kritine, strešnih obrob in žlebov.

... za vse ostalo smo tukaj mi!

Za več informacij nas lahko pokličete ali se morda sprehodite po naši Facebook strani. Z veseljem vam bomo pomagali, bodisi s koristnimi napotki, bodisi z ogledom in svetovanjem v živo. Brez skrbi, temeljita izmera strehe z naše strani je brezplačna.